Digitalt Släktforskarcafé 11 maj, kl. 19.00

Släktforskarvänner
 
 Nu kommer ytterligare ett släktforskarcafé, denna gång om DNA på Ancestry.
Detta program tycker jag har ett enklare upplägg än övriga program och kan vara väl värt att prova,

Vi har tyvärr inget specifikt förhandsmaterial att dela utan vi kommer att gå direkt in på programmet och ge den handledning som behövs direkt i programmet. Det kan vara bra om du tar till dig så mycket som möjligt från Ancestrys hemsida :www. ancestry.se.

Länken till mötet är denna:
https://us02web.zoom.us/j/85912307317?pwd=eE5nL0hjZHcvYk5oQVVzaVNaampzdz09

I övrigt påminner jag om årsmötet där du har möjlighet att skicka in din brevröst, men anmäl först att du vill brevrösta enl. utsända anvisningar så skickar vi ut årsmöteshandlingarna. Bland annat handlar det om att rösta fram en ny ordförande.
Välkomna till släktforskarcaféet och välkommen med din röst till årsmötet.
 
Jan Ejdebäck, avgående ordförande

 

I samarbete med

vux.jpg

Nyhetsbrev 21 april

Släktforskarvänner.

På torsdag den 29 april kl. 19.00 är det Släktforskarcafé på denna Zoom-länk
I caféet är ni välkomna att ställa frågor om programmet. Klicka på länken i mobil eller dator så kommer du direkt in i mötet.


Vår styrelse har nu beslutat att årsmötet genomförs den 20 maj genom brevomröstning i de frågor som är nödvändiga för att bevilja vår nuvarande styrelseansvarsfrihet och för framröstning av ny styrelse och övriga funktionärer. Övriga punkter i dagordningen sparas tills vi kan ha ett kompletterande årsmöte med medlemmarnas fysiska närvaro.
De medlemmarna som betalt sin årsavgift den 30 april 2021 får rösta. Även familjemedlem har rösträtt. Har du glömt att betala din medlemsavgift kan du hinna göra detta innan dess på bankgiro 5169–9908.
Ange ditt namn tydligt. Avgiften är 150 kronor för medlem och 50 kr för familjemedlem.

De medlemmar som har ny eller ändrad e-post kan anmäla detta till e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den 2 maj skickar vi ut kallelse och dagordning för årsmötet till medlemmar. E-post till dem som anmält sådan, övriga får vanligt brev. De medlemmar som vill utnyttja sin rösträtt får kompletterande handlingar, frankerat svarskuvert och röstkort i vanlig post. Rösterna skall ha anlänt ordföranden i slutet kuvert senast den 12 maj. Ytterligare instruktioner följer i medlemsbreven.

Låter det krångligt? Vi reder ut det i kommande information.

Välkommen att delta.
Jan Ejdebäck

Släktforskarhjälp via e-mail

Släktforskarvänner!

Släktforskarhjälp!
En av vårt lands mest rutinerade släktforskare, Christina Helmby kommer att besvara era frågor via -e-post. Så nu kan ni skriva till Christina - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och hon svarar på de frågor ni har efter hand. 
En fantastisk insats från dig Christina som vi alla kan vara tacksamma för.
Om det här fungerar bra kan säkert konceptet byggas ut så att vi kan lägga ut intressanta frågor och synpunkter på hemsidan.

Hälsningar
Jan Ejdebäck, ordförande.

 

Programverksamhet inställd!

Coronaviruset har stor påverkan på vår verksamhet den närmaste tiden. Medlemsmöten och flera andra möten ställs in. Många av våra medlemmar hör till riskgrupp dvs är 70 år eller äldre eller har annan sjukdom som kan förvärra sjukdomsförloppet vid smitta. Vi vill skydda oss själva och våra medlemmar och inte aktivt medverka till spridningen. 

Släktforskardagarna i Skövde skjuts fram till år 2022. Nästa år blir Göteborg värd för dagarna.

Även handledningen på biblioteket ställs in under året. Men du kan fortfarande gå dit och släktforska enskilt. Se bara till att inte för många vistas i lokalen.

 

Fortsättningskurs i släktforskning. 

Anmäl intresse snarast via följande länk Kontakt ange då gärna också önskemål om kvälls eller dagkurs. Tidpunkt för kursstart meddelas senare.

Stockholm stadsarkiv har på sin hemsida en hel del föreläsningar om olika ämnen, en hel del om Stockholm förstås men även annat spännande. Dessutom finns s.k 10-minutare, alltså korta filmer om olika släktforskarhistorier, pigan som rymde från fängelset, barnhusbarnet som sökte sin mamma etc.

Detta finns på
https://stadsarkivet.stockholm/stadsarkivet-play/

Vi börjar kunna se framåt! . Vi har inte glömt er!

Jan Ejdebäck, ordförande