God Jul

Släktforskarvänner!

Julen står för dörren. Men för många av oss en annorlunda jul där nära och kära inte kan träffas. Vi kommer att klara detta, men det kunde varit värre. I vårt välutvecklade samhälle har vi ju helt andra förutsättningar än på pestens tid på trettonhundratalet eller kolerans tid på artonhundratalet. Allt kunde alltså varit värre…

Om vi nu har lyckan att hålla oss friska kan vi trots isolering och ensamhet förströ oss med annat. Radio och Tv har ett rikt utbud och vi i Släktforskarföreningen vill gärna lämna ett bidrag på vårt sätt.

Vill du ha hjälp med din släktforskning kan du maila Christina Helmby på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Ni kan gå in på vår Facebooksida – Släktforskare i Skövde. Sök i Facebook eller klistra in www.facebook.com/search/top?q=sl%C3%A4ktforskare%20i%20sk%C3%B6vde. Där finns Cecilia Löfgren, Susanne Pettersson och Håkan Larsson som administratörer och kan svara på frågor. Och givetvis kan du göra egna inlägg.

Vårt samarbete med Genealogiska föreningen har varit givande med många besök. Under julen (23 december – 6 januari) kan du gå in på deras hemsida www.genealogi.net och få tillgång till tio filmer och annat material. Du måste då teckna ett tillfälligt gästkonto utan avgift.

I januari kommer vi att lägga ut ett digitalt föredrag om DNA signerat Cecilia Löfgren, Det kommer att kombineras med möjligheter till diskussion. Vi återkommer till detaljerna.

Det blir det inga specifika åtgärder med anledning av ”Släktforskningens Dag” i januari. Det är ju tänkt som ett publikt arrangemang och detta kan vi inte åstadkomma med nuvarande restriktioner.

Nu önskar vi varandra en God Jul och ett Bättre 2021.

Jan Ejdebäck, ordförande.