Släktforskarhjälp via e-mail

Släktforskarvänner!

Vi hade tänkt ordna en temakväll i nästa vecka, men då detta av olika skäl inte är möjligt får vi nu möjlighet att ordna släktforskarhjälp på annat sätt. En av vårt lands mest rutinerade släktforskare, Christina Helmby kommer att besvara era frågor via -e-post. Så nu kan ni skriva till Christina - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och hon svarar på de frågor ni har efter hand. 
En fantastisk insats från dig Christina som vi alla kan vara tacksamma för.
Om det här fungerar bra kan säkert konceptet byggas ut så att vi kan lägga ut intressanta frågor och synpunkter på hemsidan.

I dag har Folkhälsomyndigheten meddelat lättnader i coronarestriktioner när det gäller äldre. Fortfarande gälle försiktighet med folksamlingar och närkontakt så det gör ingen större skillnad för vår förening. Men ett steg i rätt riktning.

Nu hoppas jag ni utnyttjar era möjligheter att utnyttja de digitala släktforskardagarna.

Hälsningar
Jan Ejdebäck, ordförande.
 

Programverksamhet inställd!

Coronaviruset har stor påverkan på vår verksamhet den närmaste tiden. Medlemsmöten och flera andra möten ställs in. Många av våra medlemmar hör till riskgrupp dvs är 70 år eller äldre eller har annan sjukdom som kan förvärra sjukdomsförloppet vid smitta. Vi vill skydda oss själva och våra medlemmar och inte aktivt medverka till spridningen. 

Släktforskardagarna i Skövde skjuts fram till år 2022. Nästa år blir Göteborg värd för dagarna.

Även handledningen på biblioteket ställs in under året. Men du kan fortfarande gå dit och släktforska enskilt. Se bara till att inte för många vistas i lokalen.

 

Fortsättningskurs i släktforskning. 

Anmäl intresse snarast via följande länk Kontakt ange då gärna också önskemål om kvälls eller dagkurs. Tidpunkt för kursstart meddelas senare.

Stockholm stadsarkiv har på sin hemsida en hel del föreläsningar om olika ämnen, en hel del om Stockholm förstås men även annat spännande. Dessutom finns s.k 10-minutare, alltså korta filmer om olika släktforskarhistorier, pigan som rymde från fängelset, barnhusbarnet som sökte sin mamma etc.

Detta finns på
https://stadsarkivet.stockholm/stadsarkivet-play/

Vi börjar kunna se framåt! . Vi har inte glömt er!

Jan Ejdebäck, ordförande